Mulle, Knytte och Knopp. Korta turer för dem med riktigt korta ben. Längre och mer spännande utfärder när barnen och benen vuxit lite. Naturen har äventyr för alla storlekar.

Barn i alla storlekar är välkomna i Friluftsfrämjandets Ur- och Skurverksamhet. Från skogsknopparna som är minst, via skogsknyttar till skogsmullar. Alla med äventyr anpassade efter barnets ålder och intressen. Olika årstider har sina har sina höjdpunkter för barnen. Vattenlek på sommaren, skidor och skridskor på vintern.


Pedagoger med både utbildning och nyfikenhet
Med på äventyret finns pedagoger som trygghet och inspirationskälla. De har en gedigen utbildning från Friluftsfrämjandet. Många har dessutom lång erfarenhet. De vet inget roligare än att tillsammans med små eller lite större barn på nytt upptäcka och utforska naturen. Och få följa ditt barn till en oförglömlig upplevelse.

Skogsknopp

I naturens snubbelvärld träffas de minsta barnen med sina pedagoger.

De kryper runt i skogsdungen nära förskolan och upptäcker med alla sina sinnen och får sin första riktiga kontakt med naturen.

Efter alla upptäckter tränar de att sätta sig på sittunderlaget innan det är dags för matsäcken.

Skogsknytte

Nu är barnen lite äldre och större och de tar sig en liten bit längre bort.

De rör sig fortfarande nära förskolan och leker och sjunger, matar haren med resterna från matsäcken och blir vänner med myror och maskar.

Tillsammans lär de sig uppskatta naturen allt som lever där.

Skogsmulle

Skogsmullebarnen går ut i skogen med sina pedagoger och upptäcker världen längre bort. Ibland träffar de på Skogsmulle som är barnens vän och fantasifigur, han känner till allt som händer i skogen och kan prata med djuren.

Genom upptäckande, lekar och sånger hjälper Skogsmulle barnen att förstå hur allt hänger ihop i naturen.